dissabte, 28 de febrer del 2009

NOVA ESCOLA BRESSOL


L'inversió pública, i especialment en educació, és una forma molt important de combatre la crisi econòmica, ja sigui per la mobilització dels actius econòmics que permeten la construcció dels equipaments com per assegurar un sistema educatiu que ajudi a formar les noves generacions.


Aquesta setmana ja és visible l'inici de les obres de la nova escola bressol, al costat del IES Pere Vives Vich, Milà i Fontanals (amb importants reformes previstes), i CEIP l'Emili Vallès. Així, a finsals del 2009 tindrem més de 304 places d'escola bressol públiques. Aquesta inversió s'aproxima als 775.800 euros, i haurà suposat en conjunt de les 3 escoles construïdes un pressupost superior al 1.500.000 euros. L'Ajuntament ha rebut la subvenció per part de la Generalitat en la construcció d'aquest tipus d'equipaments, alhora que el municipi subvenciona algunes places en l'oferta privada per poder amplia l'oferta existent.


Les escoles bressol tenen un important component d'ajuda a les famílies, de conciliació de la vida familiar (tant pel pare com la mare) amb la laboral, a la vegada que són l'entrada del infants dins del sistema educatiu. El fet que siguin places públiques en facilita l'accés de la població a aquest servei, tenint un 44 % de la població infantil escolaritzada a Igualada, molt per sobre del 33 % que es tenia com objectiu pel 2008 a Catalunya.