diumenge, 29 de març del 2009

IGUALADA, GAS, GAS, ENDURO!

El món del motor a Igualada, i comarca, està d’important enhorabona. Fa pocs dies era la noticia de l’inauguració de l’instal·lació del Parc Motor, un circuit de proves i campeonats per tal que les marques del sector del motor puguin estudiar millores dels seus vehicles a través de la realització de recorreguts pel circuit.

Amb tot, crec que hi ha un esdeveniment de similar o major importància que es celebrarà a la comarca a finals del mes de març, i es tracta del MUNDIAL ENDURO. Aquest nom segurament sonarà a estrany, desconegut, però es tracta d’un important esdeveniment del món del motor a nivell mundial, que en aquest cas tindrà com a punt de partida la ciutat d’Igualada. És una prova de resistència a l’aire lliure, amb recorreguts superiors a 70 km arreu de la comarca, trams cronometrats, que també tindrà un espectacle de sortida divendres dia 27 de març força interessant.

Més de 180 pilots, 400 mecànics, i 150 persones d’organització estaran participant de les proves, podent arribar a atraure més de 40.000 persones a la ciutat, que deixaran una petjada econòmica prevista de 550.000 euros a la comarca en els 4 dies de funcionament, una xifra gens menyspreable amb els temps que corren.

Aquesta prova ha estat aconseguida per la tenacitat i voluntat dels membres del Moto Club Igualada, una important entitat de la ciutat que enguany celebra el seu 50è aniversari, i certament la celebració de l’Enduro n’és un gran premi. Com ja vaig dir en un altre article, darrera dels grans esdeveniments sempre hi ha un volum de feina elevat, que creix encara més quan més important és l’esdeveniment, però que sovint no surt a la llum pública i en canvi és la que suposa més maldecaps i jornades intempestives de trucades i reunions. Així, els membres del Moto Club Igualada han treballat molt intensament durant mesos, i m’atreviria a dir anys, per poder-la aconseguir, encara que és ben reconeguda arreu del món del motor la gran experiència del MCI en l’organització de proves i curses. Amb tot, vàries empreses de la ciutat s’han afegit a donar suport a aquest esdeveniment esportiu, afegint-hi la casa consistorial de la capital de l’Anoia, que ha donat un destacat suport econòmic i administratiu.

Així, Igualada i l’Anoia seran durant uns dies referència del món del motor, amb retransmissions televisives arreu del món, i vista la petjada econòmica en comerços, restaurants, bars, serveis diversos, hotels, que deixarà a la comarca hem de celebrar que s’hagi pogut acollir aquí i agrair a aquells que l’han fet possible que arribi i tots aquells que faran possible la seva organització.
Com vaig comentar fa unes setmanes, tot i que la comarca de l’Anoia pugui ser líder en aspectes tant poc agradables com l’atur, tenim altres aspectes que a vegades passen desapercebuts però que en canvi ens ubiquen en el mapa del món, i el Mundial Enduro n’és un exemple d’aquestes coses que ens haurien de fer sentir orgullosos de nosaltres mateixos a la vegada que veure que podem sortir del moments de crisi amb iniciatives tant importants com aquestes. Com no, recordar que a Igualada també s’han celebrat les curses de resistència com l’Eternal Running Igualada que també van congregar a la nostra ciutat una gran quantitat de gent, o també la celebració de la Final de la Copa de Rei de Hoquei, un esport molt estimat i practicat a la ciutat.
De nou, felicitar a Moto Club Igualada pel seu 50è aniversari i per haver portat aquest important esdeveniment esportiu a la ciutat i comarca, tot desitjant-los que el temps acompanyi els dies de cursa, i que esperem que sigui un èxit de públic. Bé, això últim depèn de tots nosaltres, així que no podem fallar a aquesta important iniciativa sorgida d’una entitat de la ciutat, i apropar-nos a veure’l. Com diuen en aquest món, GAS, GAS!