dilluns, 23 de març del 2009

MAQUILLATGE, MENTIDES I ALTRES DEMÈNCIES

1) El passat ple del mes de març es va aprovar la Liquidació del Pressupost del 2008, o el que és el mateix, es van tancar els números de l'Ajuntament a data 31 de desembre de 2008. Aquest punt, el.laborat per l'interventor municipal, va acompanyat de dues xifres principals, que són el Resultat pressupostari ajustat i el Romanent de Tresoreria:
- Resultat pressupostari ajustat: Resultat de deutes i cobraments gestionats des de les regidories, allò que directament ha gestionat l'equip de govern.
- Romanent de Tresoreria: El romanent de tresoreria, segons l’article 101 del Reial decret 500/90, es determina pel resultat següent: fons líquids de tresoreria més drets pendents de cobrament menys obligacions reconegudes pendents de pagament, o el que és el mateix, el resultat d'allò que es deu amb allò que deuen a l'Ajuntament (impostos, multes, subvencions).

Enguany, el resultat ha estat positiu tant en un punt com l'altre en el Patronat Municipal d'Esport, l'Institut Municipal de Cultura, i l'Organisme d'Arts i Música (aquests dos últims no havia passa encara).

En el cas de l'Ajuntament, el resultat del primer punt ha estat 400.000 euros positius i del segon -800.000 euros.

El cap de l'oposició Marc Castells va començar la seva intervenció amb un "Aquests números estan maquillats" fent una espècie de classe d'economia, que a falta de base acadèmica, va resultar ser incorrecte, difícil d'entendre en algú que s'encarrega dels comptes del Consell Comarcal...si no és l'intent de confondre els ciutadans. És més, si de veritat creu que els números estan maquillats, endavant, que posi una denúncia al jutjat ja que això és delicte. Però ho farà? Més aviat, si no ho fa ens mentirà per segon cop...o tercer.

2) La Diputació de Barcelona ha hagut de desmentir les xifres de CiU sobre les subvencions rebudes per diversos ajuntaments, ja que curiosament estaven inflades (multiplicades per 2 o 4). I encara no ha dit que no eren correctes, o un error, ... o sigui ha mentit amb coneixement de causa.

3) Un ciutadà comentava a l'Anoia Diari .cat com no es sentia respectat per donar les seves opinions en aquest fòrum (inclús afirmant que podria estar en contra de les zones blaves), com si a algú li molestés donar opinions fora l'oficial contrària a les zones blaves, i segon comentava el fet que el sr. Castells digui que quan sigui alcalde treurà les zones blaves de l'hospital quan el seu partit recull firmes per treure-les totes... o només les noves? O les antigues també? En definitiva, el ciutadà es sentia ENGANYAT.

Entre el maquillatge dels números (al qual potser estar acostumat a fer al Consell Comarcal),les mentides, i el enganys UN ESTIL INNOVADOR de governar ...