divendres, 3 d’abril del 2009

EI! LA MOSTRA! 02/04/09

EPS! Sí! Aquest cap de setmana la ciutat es tornarà a omplir de teatre, de titelles, d’una certa disbauxa i alegria que la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil estendrà per Igualada, una fira que any rera any va adquirint major renom en el panorama teatral català i fins i tot superant aquest límit territorial. La gent omplirà els carrers i places, si aquestes últimes passades de l’hivern ho permeten sense pluges, i els més menuts gaudiran de les obres de productors i professionals que volen fer despertar la seva imaginació i que sigui activa.

Certament, aquest any la Mostra arriba ben d’hora, acostumats com estàvem al maig o juny, però no per això s’hi ha de deixar passejar, veure, o si més no deixar-se entretenir pels espectacles que aniran pels racons del centre ciutat, majoritàriament.

Aquest tipus d’actes i celebracions, milloren el posicionament de la ciutat i la comarca en el mapa del territori català, i això és un punt molt positiu, ja que s’atrau una important quantitat de gent a visitar el nostre territori, i en aquesta visita restaurants, bars, comerços, hotels i altres serveis, tenen una important injecció de vendes, d’optimisme, de futur. En els últims dies s’ha celebrat a la ciutat un altre esdeveniment, en aquest cas de caire mundial, que també ha suposat més recursos pel territori, que segueix l’estela d’altres esdeveniments esportius i culturals de gran pes com l’Eternnal Running o la copa del Rei d’Hoquei.

Deixant això a part, la Mostra és un patrimoni de la ciutat que cada any creix, i la ciutat creix amb ella, participant-hi d’una manera molt intensiva i l’èxit d’afluència dels espectacles és bona mostra d’això; amb tot, i com no, agrair a tots aquells i aquelles que participen en l’organització i ajuden a fer realitat aquesta festa, dedicant-hi hores, esforços, ganes i moltes il·lusions per tal que res surti malament i tothom la pugui gaudir de la millor manera possible.

Per últim, un breu apunt d’actualitat local. Ja comencen a ser visibles les obres de l’anomenat Pla Zapatero a la ciutat d’Igualada, que destinaran prop de 6,5 milions d’euros en obres públiques que transformaran carrers i espais públics de la ciutat, així com equipaments cívics i diversos elements de seguretat vial arreu de les vies públiques com semàfors i rotondes. Una primera actuació ben visible es pot trobar als nous semàfors del carrer Sant Magí amb el Passeig Verdaguer, que permetran donar més seguretat al gran nombre de persones que diàriament utilitzen l’Eix de vianants del carrer Sant Magí per poder anar des del centre ciutat al Nord i a l’Hospital i a l’inversa, tot promovent encara més una mobilitat sostenible i segura.

Altres obres que s’iniciaran aviat seran la segona planta de l’Espai Cívic Centre per convertir-la en gimnàs, la rotonda entre l’Avinguda Catalunya i l’Avinguda Dr. Pasteur, o les actuacions al costat de l’Hospital i al carrer Joaquima Vedruna. L’important, però, d’aquestes obres és el fet que mobilitzaran els actius, treballadors principalment, d’empreses dels sector de la construcció que són les que en l’actual context econòmic estan més sofertes. Aquesta injecció de diners per crear ocupació, la qual en part en empreses anoienques en la mesura del legalment possible, i la gran quantitat de projectes que s’han quedat a l’espera, mostren una ciutat que no es vol rendir, que està viva, i que vol lluitar per un futur millor.

Tot i això, aquests diners no suposen el tan reclamat finançament local per què els ajuntaments puguin seguir donant més i millors serveis a la ciutadania, però sumat a les inversions que els ajuntaments, la Generalitat, la Diputació faran als pobles i ciutats del territori, pretenen dinamitzar l’economia i ajudar a veure la llum al final del túnel d’aquest moment difícil per l’economia.