diumenge, 3 de maig del 2009

UN PLE BLAU -30/04/09-

Aquest dimarts el ple municipal ha aprovat la modificació del reglament municipal que otorgava la potestat a l’alcalde de la creació de noves zones blaves. Aquesta potestat, havia estat otorgada a l’alcalde en un ple de fa poc menys de 4 anys, aprovat per unanimitat (és més, els portaveus de l’oposició alguns són els mateixos). Per què es va fer llavors? És de suposar que tothom entenia que el mecanisme de les zones blaves comporta un desgast polític, per què no és una cosa que agradi però necessària sí, de manera que era cosa del governant decidir la seva ubicació i nombre.

Alguns, ara que s’ha fet servir aquesta potestat, han titllat que això és antidemocràtic, de manera que aquest adjectiu seria aplicable a tots els que hi van votar a favor llavors a fer la modificació...llavors no era antidemocràtic per què ho votava el partit i ara sí que ho és per què no s’hi està d’acord? No he hagut de lluitar a una guerra, ni contra cap dictadura, però la paraula Democràcia en altres llocs tan buscada no pot utilitzar-se d’aquesta manera tan bruta només per què no obeeix els interessos propis...els interessos de partit més ben dit.

Les conseqüències d’aquesta aprovació són que la potestat per crear noves zones blaves és del ple municipal. Vist que els interessos dels partits de l’oposició, principalment del primer, han passat davant dels de la ciutat, serà molt difícil arribar a acords sobre aquest tema, ja que tant podrien treure places com demanar-ne 50 més, depenent de la demanda de cada grup. En un tema tant important per la ciutat com Igualada, de terme municipal petit, l’aparcament no hauria d’ésser tant manipulat, i menys mentint a la població quan existeix un estudi rigorós de tècnics; una de les coses que té la política és el fet que s’encarreguen multitud d’estudis per múltiples coses, i que la seva aplicació seria molt positiva per la ciutadania però que en un principi tindria un rebuig. Aquest rebuig, fa que molts alcaldes es tirin enrere, o el que és el mateix, es “caguin a les calces” i per por al desgast polític, a perdre les eleccions, no portin a terme reformes o actuacions que passat el temps es veu com la seva aplicació ha estat positiva o molt positiva. Igualada ja n’ha tingut d’alcaldes d’aquests, que deixaven la ciutat tranquil-la, dormint,...i passant dies i anys, que emprendre les reformes necessàries per la ciutat pot suposar problemes. I les ciutats necessiten gent que es mogui bé, que s’espavili sense anar a demanar caritats per què la ciutat se’n pot sortir si sap aprofitar els seus punts forts, i mica en mica els ha anat aprofitant, i els seguirà aprofitant per què la millor feina no es busca a fora, se la fa un mateix. I hi ha gent que només busca a fora allò que no sap com fer a dins, mostra de poca confiança en un mateix i en la ciutat.

Per últim, no tot bé sol, i una millor gestió de l’aparcament ha d’anar acompanyada d’altres mesures com millorar les voreres i fer-les accessibles (com ara es completarà la millora de l’accessibilitat a tota la vorera sud del Passeig Verdaguer, gràcies a un conveni amb la ONCE i el Ministeri d’Afers Socials), nous carrils bicicleta o la millora del transport públic tant urbà com interurbà. Tot forma part del mateix. Com sempre he dit, no és un tema flower power, sinó vagint mirant com cada vegada hi ha més cotxes (tot i que baixin vendes)que circulen pel carrer...on els posarem?