diumenge, 4 de gener del 2009

COMPLEX ESPORTIU PUIGCORNET -07/02/2008-

A l’últim ple municipal de l’Ajuntament d’Igualada vam veure com hi ha persones que no saben perdre les eleccions, però el que es pitjor, no saben que és la democràcia; la setmana passada, amb la nota de premsa publicada al present setmanari van fer la mostra pública del mateix, a més d’afegir-hi un cert toc de “dic però no dic”.

El grup municipal de CiU es va presentar a les eleccions amb la proposta de canviar l’ubicació del Complex Esportiu de Puigcornet. CiU no va guanyar les eleccions, i afirma que és una decisió i obstinació de l’Entesa per Igualada construir l’equipament on es preveu fer-ho; no déu recordar que va ser el Ple municipal, l’òrgan on estan els representants escollits per la ciutadania, qui va aprovar l’ubicació del complex esportiu amb els únics vots en contra del grup convergent, i no pas una decisió unilateral de l’alcalde, ni del grup municipal de l’Entesa per Igualada. Potser l’estil de govern de CiU sí que és així, i un exemple d’això és arribar a un Ple i ...voler modificar el pla general per què es puguin fer 400 pisos a l’Avinguda Catalunya, i en format de moció d’urgència! Ja diuen que els estils retornen.

Però crec que també és greu el toc “dic i no dic”, i m’explico. Llegint per primer cop la nota de premsa publicada, el lector es queda amb la sensació que l’Ajuntament d’Igualada està a punt de construir un Complex Esportiu il·legal, que s’ha saltat les normes; llegint un segon cop, el lector s’adona que en cap moment hi diu que és il·legal, però l’idea que es vol transmetre és aquesta; si els senyors/es de CiU creuen que és il·legal que ho diguin amb totes les lletres, per què sinó ho diuen és per què no diuen tota la veritat. Com per exemple que la Comissió d’Urbanisme de Catalunya és la que ha d’autoritzar la construcció del complex esportiu, i sense aquesta autorització el Secretari de l’Ajuntament no hagués permès tirar endavant el projecte, a més que hi ha un club esportiu de la ciutat i una empresa que hi inverteixen més de 8 milions d’euros; no crec que juguin perdre’ls. Certament, s’ha volgut situar una manta d’obscuritat sobre un projecte que compleix la llei; potser l’estil de govern de CiU sí que és no complir la llei. Malament.

Abans d’acabar, voldria fer una reflexió sobre tot plegat. Crec en la política activa, la de presentar propostes, la de debatre idees, però també crec en el respecte a les decisions, encara que no hi sigui favorable, per què la democràcia ha de ser un debat d’idees, i la que tingui un major recolzament serà la que es portarà a terme; certes actituds immovilistes que no accepten que la seva idea no és l’escollida només fan que fer perdre credibilitat als que les porten a terme. Però el que trobo més “lleig” és la voluntat de cert grup municipal de l’oposició d’estendre una manta de dubtes i obscurantisme al funcionament de l’Ajuntament d’Igualada i els seus organismes dependents, posant en dubte la feina que fan els tècnics, la Radio, ...quin serà el pròxim sector? Aquesta actitud es correspon més a maneres de fer política del passat, però també correspon a aquelles persones que a falta d’idees volen guanyar vots a base d’inundar de dubtes l’actuació del govern municipal. I només busquen guanyar vots.

Per últim, voldria fer un esment a uns comentaris del senyor Senserrich; té raó que el projecte de la Ronda Sud ja estava el 2003..i també el 1999, i potser quatre anys abans també. Però ni el 1999 ni el 2003 la Ronda Sud tenia pressupost per executar-se. Més de vuit anys presentant el projecte i ni un euro per construir-la; el Govern d’esquerres i catalanista presenta la Ronda Sud i en 3 anys ja està en obres. El promig de les obres de CiU és de 10 a 12 anys passejant el projecte i en any electoral simular posar-hi diners; el promig del Govern Tripartit és 2-3 anys de debat de projecte i al tercer començar a construir l’obra. Això és treballar per l’Anoia