dissabte, 14 de febrer del 2009

Balanç de l'esperança -03/07/08-

Ja hem acabat el primer curs polític des de les eleccions municipals del 2007, i és el típic moment de fer balanç de la feina feta fins al moment des dels Ajuntaments. En el cas d’Igualada, un nou mandat de l’Entesa, a CiU un nou “cap” (i en portem 3 des de 1999...), a ERC s’abstenen, i el PP “que s’ho curra” tot i ser només 2...a diferència d’altres que en són el triple.

El balanç d’aquest primer curs és positiu, per què la ciutat s’ha preparat per engegar grans projectes estratègics, que suposen continuar reforçant aquest model de ciutat de futur. Així, la constitució de les Societats municipals, com la d’Equipaments, que ha de permetre dotar la ciutat del Palau Firal o l’impuls de l’Escorxador, o la de Sòl industrial, que de permetre dóna una empenta a la promoció de sòl per l’instal·lació d’empreses al nostre territori, s’han sumat a les existents PHIMA i SIMA, creació d’habitatges assequibles i d’aparcaments respectivament, i suposen una injecció de voluntat ferma per transformar la ciutat i dotar-la dels serveis i equipaments que requereix; però no a l’any 2050 com alguns volen dient No a les societats, sinó demà, el més aviat possible, per què si alguns volen tenir la ciutat parada i sense els serveis necessaris, el govern municipal vol una ciutat moderna i preparada, per què es creu en un futur millor, i per què creu que la ciutat pot i s’ho mereix, o més ben dit “We himself that believe that we can” (Nosaltres sí que creiem que podem).

Des del maig del 2007 han acabat diverses obres, com la peatonalització de l’Avinguda Andorra, la nova Rambla de l’Avinguda Catalunya, la plaça Anselm Clavé, l’ascensor del Parc de Valldaura, els pisos tutelats per la gent gran del carrer Joaquima Vedruna entre d’altres. La ciutat es segueix transformant, amb les obres del Carrer Josep Galtés, la Biblioteca del Ramon Castelltort que estarà oberta al barri, el nou Complex Esportiu de Puigcornet amb piscines i gimnàs, el nou Centre d’Atenció Primària CAP Nord, les actuacions al Barri Sant Agustí, els nous pisos per joves al Barri Montserrat, el nou CEIP Les Comes, la construcció d’un Auditori a l’edifici de l’Escorxador, i ben aviat les obres del World Trade Center Igualada, la reforma del CEIP Garcia Fosses, una gran intervenció a l’IES Milà i Fontanals, l’urbanització de la superfície de l’Aparcament Igualada Nord, i segueix un bon llistat de projectes que es volen tirar endavant. Davant dels qui en moments de desacceleració, crisi, o sinònims, volen reduir la despesa social i hi ha qui vol seguir aconseguint l’esperança per una ciutat millor, invertint, transformant, millorant.

Per últim, i com a símbol clar de nous temps, destacar la inversió superior als 10 milions d’euros que la Generalitat invertirà en la reforma del CEIP Garcia Fosses i del Milà i Fontanals, que suposa una inversió superior als 20 milions d’euros en equipaments educatius a la comarca de l’Anoia; apart del fet que els alumnes del Garcia Fosses no necessitaran barracons per la bona planificació del Govern Tripartit i de l’Ajuntament, suposa una injecció molt important de recursos per millorar la qualitat de la nostre educació. Si el govern tripartit porta invertint més de 10 milions d’euros en equipaments educatius cada anys a la comarca de l’Anoia, l’últim govern de CiU hi va invertir 1,5 milions. Això són fets. Això es creure’s de debò que l’educació és futur, és esperança d’un millor futur, d’un futur de més qualitat. Hi haurà qui diu que el passat és passat, però les conseqüències del passat les tenim ara, i la poca sensibilitat dels govern anteriors ara la paguem amb territoris poc preparats, tot i la voluntat de transformar positivament els territoris del govern actual. Cínicament, el fill de l’expresident de la Generalitat diu que el Pla de Dinamització Comarcal no dinamitzarà res; això hagués passat si ells haguessin continuat governant. No hi hauria res, ni esperances. Ara hi ha voluntats, inversions i decisions en fer avançar el territori. Ara es treballa per un futur de qualitat de veritat.