dissabte, 29 de novembre del 2008

PARAULES -12/06/08-

Sovint es titlla els polítics de parlar molt i fer poc, sobretot en època electoral on les promeses electoral van corrent com ara corre l’aigua dels rius: en abundància i desbocada. Però un cop passada l’època electoral arriba l’hora de la veritat, l’hora de demostrar que es fa la feina, i que s’aboquen els recursos i forces per fer-ho bé.

El conseller Nadal va venir fa uns dies a un sopar organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia, que es va celebrar a l’Aeròdrom d’Igualada – Òdena. Durant el dia, i també al sopar, el conseller va comentar els projectes que la seva Conselleria tenia en marxa en referència al territori anoienc, tot visitant les obres de la Ronda Sud. Així, parlà de Polígons Industrials, de la Ronda Sud, del Pla Director Urbanístic de la Conca d’Òdena, de l’Eix Diagonal entre d’altres temes destacats. Amb això, alguns van titllar la visita del conseller a una escena semblant a la pel·lícula “Benvingut Mr. Marshall”, o d’altres comentaven que s’havia treballat bé el discurs deixant anar tot allò que el territori volia escoltar, a mode de Font de promeses sense fi i sense fons. Si alguna cosa ha fet canviar el tripartit és el fet que els projectes de la comarca estan en marxa, es mouen, i es mouen bé, i no es queden al calaix esperant que vinguin unes eleccions sortint a la llum cada 4 anys.

Així, el Govern de la Generalitat impulsarà (és dimarts al matí, i això es podrà saber dimarts al migdia) l’Eix Diagonal entre Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa, ja que aquest eix esdevé un projecte estratègic per la comarca i per Catalunya al generar una connexió entre els gran eixos viaris del país ( C-25 o Eix Transversal, Autovia A-2, AP-7, N-340, C-32), millorant la connexió interna del país. Però a diferència dels governs de CiU, el govern ja preveu i planifica el desdoblament dels trams actualment existents de la carretera, com entre Igualada i Vilafranca, i entre Castellfollit i Salelles (Manresa), de manera que si fos necessari els tràmits serien més ràpids i per tant les obres serien més ràpides, a diferència del que ha passat amb l’Eix Transversal que ha costat molt més del necessari poder-la desdoblar per la mala planificació dels governs convergents. Així, el govern preveu iniciar les obres de tot el que resta fer de l’Eix Diagonal a principis del 2009, i finalitzar - les el 2012, però això no vol dir que tots els trams que resten per fer s’acabin el 2012, ja que cadascun podrien acabar abans, segons la dificultat de l’obra.

Com ja vaig dir la setmana passada, el fet que el govern tripartit faci les obres que promet fa ràbia a certs partits polítics de l’oposició municipal d’Igualada, i és per això que cada vegada fan una oposició més destructiva que constructiva, arribant a atacs personals; a falta d’arguments, a falta d’idees, paraules buides, inútils, i això que en teoria es feien els representants de la joventut . . . no és jove tot aquell qui té l’edat, sinó aquell que la porta a terme, i si a sobre té l’edat de jove, encara molt millor.

Amb tot, voldria acabar fent referència al fet que ara s’aproximen varis Congressos de Partits, el primer aquest dissabte el d’ERC i al juliol arribaran els congressos del PSOE i del PSC. Hi haurà gent que creurà que són pantomimes, i que no serveixen per res; però, serveixen, i per vàries coses. Una primera per debatre idees, els fonaments ideològics del partit, que serà el que després hauria de dirigir l’acció del partit tant al govern com a l’oposició. Una segona, escollir les executives, diguem-ne els governs, dels partits, que han de portat a terme l’aprovat anteriorment. I una tercera, poder – se trobar amb d’altres persones interessades en la política, compartint experiències. Els congressos busquen la millor manera per aconseguir que el partit sigui un instrument per millorar la societat, per transformar la realitat; o això crec, personalment.