dimarts, 6 de gener del 2009

SUBVENCIONS -10/01/2008-

Ja fa força temps que conjuntament amb el debat de les contribucions especials per tal de poder tirar endavant obres de transformació de la ciutat d’Igualada, apareix un comentari sobre que Igualada no reb i no demana subvencions, i que el govern de la ciutat té un afany recaptatori i altres adjectius de caire personal que van dirigits a les persones que el composen.

La ciutat d’Igualada s’ha presentat, es presenta i es presentarà a totes aquelles subvencions que pugui i que siguin beneficioses per la ciutat, com la que s’ha sol·licitat per renovar les llums dels semàfors i instal·lar-hi leds que milloren la seguretat viària i l’eficiència energètica, la que s’ha demanat per la deixalleria mòbil, les diverses subvencions que s’han rebut per tal de finançar la reforma de diversos carrers com el vianalitzat carrer Aurora, els renovats Carrer Sant Agustí i Carrer Pare Tous Soler (subvenció a la qual CiU no hi votà a favor), i actualment estan en tràmit d’altres, tot destacant de les subvencions rebudes les que estan incloses en el Programa d’actuació al Barri de Sant Agustí, que ascendeixen a varis milions d’euros.

Però un dels comentaris més escoltats és que algun municipi veí reb moltes subvencions i que realitzen moltes obres sense cost pels veïns; el municipi al qual es refereixen aquests comentaris és un dels municipis de Catalunya amb la renda per càpita més baixa, i això fa que sigui susceptible de rebre més i majors subvencions de les administracions superiors. Aplaudeixo l’esforç que fa l’Ajuntament d’aquest municipi en aconseguir aquestes subvencions per tal de superar aquesta situació, igual que Igualada també sol·licita totes aquelles subvencions que pot per tal de poder tirar endavant obres i projectes municipals, i seguir millorant el benestar dels seus ciutadans i ciutadanes. Això sí, quan s’aconsegueixen i passen per ple, aquelles formacions polítiques que tan en reclamen no hi voten pas a favor...(carrer Sant Agustí, carrer Pare Tous Soler, carrer del Retir, carrer de Sant Magí entre la Torre i Pg. Verdaguer...); i aquestes formacions són les que al juliol votaven en contra les contribucions especials del Carrer Josep Galtés i al desembre no voten en contra de les contribucions especials del carrers Sant Antoni Maria Claret, Travessia Manel Gomis, Travessia del Vallès, Travessia Sant Ferran, Sant Antoni de Baix i carrer la Caritat. Poster volen marcar diferències de classes entre ciutadans i ciutadanes, tot i que el reglament aplicat és el mateix en tots els casos citats.

El govern de la ciutat s’ha bellugat i espavilat per poder aconseguir els grans equipaments de la ciutat ara, i no d’aquí a 20 anys, com alguns volen fer esperar a la ciutat. Així, la creació de les societats municipals ha de suposar una nova via per aconseguir fer realitat aquests grans equipaments com el Nou Palau Firal a la renovada Avinguda Catalunya, o la fàbrica de les Arts a l’Antic Escorxador, a més del camí habitual de les subvencions. Hi ha qui li molesta això: primer per què l’idea no és seva, i segon per què l’Entesa tornarà a fer una gran quantitat d’obres que seguiran transformant la ciutat.

Per acabar, i respecte una subvenció que l’Estat donarà a l’AIICA, celebro que CiU s’adoni que el govern de Zapatero és bo per Catalunya, i en aquest cas, bo per Igualada, a diferència dels governs del PP amb els quals han pactat; més val tard que mai per adonar-se’n.